Handtherapie

Handtherapie Kampen is een praktijk voor ergotherapie, volledig gespecialiseerd in de handtherapie. Handtherapie is gericht op de behandeling en/of revalidatie van klachten, letsel of aandoeningen aan de hand en pols. Het doel van de handtherapie is het verbeteren van de handfunctie en daarmee het beter kunnen gebruiken van de hand tijdens dagelijkse activiteiten.
Tijdens de eerste behandeling zullen de klachten in kaart worden gebracht en zal er een analyse van de handfunctie worden gemaakt. Veel voorkomende aandoeningen of letsels van de hand of pols zijn: (sport)blessures, klachten na breuk/kneuzing, artrose in de hand/pols, carpaal tunnel syndroom, peesontstekingen, overbelastingsklachten, pijnklachten of de status na een hand-/polsoperatie.
De handtherapie kan bestaan uit: wondbehandeling, littekenbehandeling, oefentherapie, training van dagelijkse activiteiten, spalktherapie, voorlichting en adviezen m.b.t. activiteiten thuis, op het werk, op school of bij hobby’s.
U kunt bij de Handtherapie terecht met een verwijzing van huisarts/specialist of zonder verwijzing (m.u.v. verzekerden van CZ/Ohra/DeltaLloyd), dan zal eerst een screening plaatsvinden.
Handtherapie valt onder de ergotherapie en wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een maximum van 10 uur per jaar. Vanwege de basisverzekering valt het onder het eigen-risico-deel.
Handtherapie Kampen bevindt zich in de praktijk van Fysiotherapie West op Zenegroen 29 in Kampen. Mocht u meer informatie willen: kijk dan op www.handtherapiekampen.nl U mag ons uiteraard ook bellen op 06 41456871 of mailen naar info@handtherapiekampen.nl

17712_nl_editor-photo5