Dry Needling

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry Needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt (uitstralende pijn).
De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten. Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur. Na de behandeling krijgt u oefeningen en adviezen mee zodat u de verbeterde situatie thuis kunt bijhouden.

Inmiddels mag Michael Haverkamp ook de hals en hoofd behandelen met Dry Needling of met de Pointer Plus (behandelvorm met stroompjes). Het gaat hier om klachten in dit gebied, zoals hoofdpijn en kaak/tandpijn. Op een aantal plekken kan er niet geprikt worden, dus worden de triggerpoints met kleine stroompjes behandeld.

Voor meer informatie kunt u kijken op deze site.