Manuele therapie

Onze manueel therapeut, houdt zich op maandag en donderdag op de praktijk aan de Zenegroenmanuele-therapie vooral
bezig met mensen met klachten aan de wervelkolom. Nek-, hoofdpijn-en rugklachten zijn een vaak voorkomend euvel, maar ook schouder, elleboog, heup- en knieklachten kunnen samenhangen met een beperkt bewegingspatroon in de wervelkolom en de bekkengewrichten.
U kunt direct bij hem een afspraak maken, verwezen worden door een arts of door één van de fysiotherapeuten geadviseerd worden voor een screening manuele therapie. Hij bespreekt dan met u uw klachten en bekijkt uitgebreid het functioneren van de gewrichten en spieren die met uw klacht te maken kunnen hebben. Wanneer blijkt dat manuele therapie iets zou kunnen bijdragen aan verbetering van uw klachten, bespreekt hij met u de mogelijkheden voor behandeling.
De behandeling bestaat meestal uit mobilisaties (beweeglijker maken van stijve gewrichten), spierrekken/training, houdingsadviezen en oefeningen om thuis te doen. Soms kan een manipulatie (kraken van een gewricht) een snelle oplossing bieden.
Manuele therapie is een kortdurende therapievorm en levert meestal na 3 tot 4 behandelingen resultaat op. Mocht u een afwijkend verloop in uw herstel hebben dan bespreekt hij met u alternatieve mogelijkheden en neemt, zo nodig, contact op met uw arts.